Politiek

reageer als eerstdi 19 sep 2017

Dordtse raadsleden voetballen tegen ‘Turks team’ GSC/ODS

DORDRECHT – Een team van Dordtse gemeenteraadsleden voetbalt op donderdag 5 oktober tegen een team van GSC/ODS, dat voornamelijk bestaat uit spelers met een Turkse achtergrond.  Na de wedstrijd houdt Beter Voor Dordt een open debat in de kantine over integratie en participatie. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Aanleiding voor deze wedstrijd was een motie die eind juni werd ingediend in de Dordtse gemeenteraad door een aantal raadsleden. In de motie werd de oproep gedaan om als gemeente de subsidie stop te zetten van voetbalclubs die ruimte bieden aan teams die bestaan uit spelers met één etnische achtergrond. De motie werd verworpen door een brede meerderheid van de raad, maar zette wel aan tot veel discussies.

Dialoog
GSC/ODS toonde zich onaangenaam verrast over de manier waarop dit in de publiciteit kwam, vooral omdat bij tal van clubs in de amateurvoetbalwereld al vele jaren teams van met spelers van één bepaalde afkomst spelen. Beter Voor Dordt-raadslid Osman Soy nam het initiatief om met de raad te voetballen tegen een ‘Turks’ team van GSC/ODS en na afloop een stadsdebat te voeren. Soy sprak zich uit om juist de dialoog op te zoeken door met mensen te praten, in plaats van over ze te praten. “Door het debat te koppelen aan een voetbalwedstrijd geef je er een positieve draai aan.” De club stelt daarvoor haar accommodatie beschikbaar.

Iedereen welkom
Het sportieve deel van de avond begint om 19.00 uur. Er wordt op het hoofdveld, aan de Groenezoom, een korte wedstrijd gespeeld van twee keer 25 minuten en vanaf 20.15 uur vindt het debat in de kantine plaats. Debatleider is Thijs Blom, journalist van RTV Rijnmond en tevens bestuurslid van GSC/ODS. Het debat zal zich niet beperken tot het betreffende voetbalteam, maar de thema’s integratie en participatie zullen breed besproken worden aan de hand van verschillende stellingen. Iedereen is van harte welkom om de wedstrijd te bekijken en/of het debatavond bij te wonen. GSC/ODS speelt op Sportpark Stadspolders aan de Nieuwe Noordpolderweg in Dordrecht.

 

Geef een reactie