(Reactie op Stuurman aan wal, woensdag 4 maart)

Beste Kronkelaar,

Het terrassenseizoen is nog niet begonnen, dus hoe de gebruikers de Portugese keitjes op het Scheffersplein in het dagelijks gebruik zullen ervaren is nog niet bekend. Feit is dat hobbelige, bobbelige en ongelijk liggende keitjes niet bepaald klantvriendelijk zijn.

Uit eigen ervaring kan ik u vertellen dat voor dames op zomerse schoentjes met dunne bandjes en naaldhakken dit soort bestrating een ramp is. Voor diensters die de hele dag met zwaar beladen dienbladen heen en weer moeten, lijkt het me ook geen pretje. Een bierdouche voor de klanten behoort tot de mogelijkheden.

Kortom: voor de zoveelste keer iets waar niet over is nagedacht. Historisch verantwoord is misschien mooi, maar niet altijd praktisch. Sorry, maar alleen mannen kunnen zo onnadenkend zijn. Waarschijnlijk mannen die zelf nog nooit een leeg kopje naar de keuken hebben gebracht. Waarom niet dezelfde baksteentjes gebruikt als op de trottoirs van de Visstraat en het Bagijnhof?

Enfin, de bestrating op het Bagijnhof en de Visstraat is ook minstens drie of vier keer opnieuw gelegd, dus we kunnen nog vooruit, we schijnen hier geld genoeg te hebben. Ik hoop wel dat Z.M. de Koning op 27 april H.M. de Koningin een stevige arm geeft op die keitjes. Ik zou haar niet graag onderuit zien gaan op haar naaldhakken van minstens 750 euro per paar! Dan komen ze nooit meer terug in onze stad!

Mevrouw Beijer-Korzelius

Dordrecht