Actueel

reageer als eerstdo 11 okt 2018

Autisme Experience helpt bij kiezen van een sport

DORDRECHT – Voor mensen met autisme kan het vinden van een sportclub of vereniging lastig zijn. De Autisme Experience zet zich in om af te rekenen met stigma’s rondom autisme. De organisatie houdt zaterdag 13 oktober een sportief evenement op het terrein van Tennisvereniging Thialf aan de Laan van Londen 1600. Vanaf 12.00 uur kunnen mensen met autisme kennismaken met diverse sporten en sportieve mensen kunnen kennismaken met mensen met autisme. (Foto: Mignon Nusteling)

Deelnemers van alle leeftijden kunnen zich inschrijven voor een sportparcours om 12.30 of om 15.00 uur. Tijdens het parcours maken zij op een laagdrempelige manier kennis met vijf verschillende sporten: voetbal, tennis, fitness, tafeltennis en vecht- en verdedigingssporten. Instructeurs geven een korte clinic over de betreffende sport in groepjes van maximaal acht personen. Elke groep heeft een begeleider. De organisatie houdt zo veel mogelijk rekening met indeling op leeftijd. Inschrijven kan vanaf acht jaar. Na het parcours kunnen de deelnemers op de sportmarkt in gesprek met diverse sportverenigingen voor meer informatie of een passend aanbod voor een proefperiode.

Informatiemarkt
Voor ouders, verzorgers, familie, betrokkene, sporters, werkers in de sport en alle andere geïnteresseerden is er volop de mogelijkheid om meer over autisme te weten te komen. Zij kunnen in de Brain On Wheels stappen om zich letterlijk te verplaatsen in het brein van iemand met autisme. Ook zijn er korte lezingen van onder andere Leonie de Weerdt. Zij is trainer en ontwikkelaar van trainingen bij Yulius. Leonie geeft een lezing over de PEERS social skills training en het belang van vriendschap. Ramses de Groot vertelt als ervaringsdeskundige ambassadeur van de Autisme Experience over hardlopen bij Team Lister en de Social Run. Sport leerde hem onder andere het stellen van doelen. Uiteraard is het mogelijk met ervaringsdeskundigen in gesprek te gaan.

Muziek en film
Ook voor broers en zussen is er van alles te doen zoals een bioscoophoek en een kidslab. Begeleiders aan tafel zijn onder andere mensen van Yulius. Op een speelse wijze bieden ze kinderen die in hun omgeving met autisme te maken hebben ook extra kennis en inzichten. De middag wordt om 17.00 uur besloten met een optreden door Tim Akkerman. ’s Avonds is er in samenwerking met Tennisvereniging Thialf een benefiettoernooi.
Voor meer informatie en inschrijven: www.autismeexperiencesport.nl

Op de foto: Annemiek van Maanen (Yulius) Evelien Huijssen (Autisme Experience) Jos Vercoulen (LTC Thialf Dordrecht)

Geef een reactie