DORDRECHT – In juni start Dajaks weer de beginnerscursus kanovaren. Een cursus voor mensen die er over denken om lid te worden van de kanovereniging of net lid zijn geworden, maar nog weinig of geen kano-ervaring hebben.

De cursus wordt gegeven door ervaren leden van Dajaks die ook nog de mooiste plekken van de Biesbosch kennen. Je leert kanovaren op plaatsen waar je anders nooit komt, langs beverburchten, griendbossen en moerassen. Je leert onder andere hoe je de kajak moet tillen, dragen, te water moet laten en meerdere manieren om in te stappen. Verschillende vaartechnieken komen aan bod en hoe je je evenwicht kan houden. Bij lekker weer kan, wie dat wil, omslaan geoefend worden en hoe je elkaar kan helpen de boot in te komen.

Dit jaar worden er twee cursussen gegeven: vier woensdagavonden (7, 14, 21, 28 juni) van 19.00 tot 21.00 uur of vier zaterdagochtenden (10, 17, 24, 1 juli) van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten zijn 45 euro, maar als je lid wordt van Dajaks wordt dit bedrag verrekend met het lidmaatschap. Dus als je lid wordt, kost de cursus je niets. Inbegrepen zijn het lenen van de boot, peddel en het spatzeil.

Dajaks heeft nog ook nog vervolgcursussen en als lid zijn er meerdere manieren om te genieten van kajak/kanosport: open kanovaren in een Canadese kano, zeekajakken, brandingvaren, surfskiën en wildwatervaren. Daarnaast worden er veel club events georganiseerd en weekendjes weg. Dinsdagavond en zondagmiddag zijn er het hele jaar gezellige clubbijeenkomsten.

Ben je 16 jaar of ouder én wil je de kanosport ervaren, vul dan het inschrijfformulier in via www.dajaks.nl/opleidingen of mail naar opleidingen@dajaks.nl. Aan iedere cursus kunnen maximaal acht personen deelnemen. Als er meer aanmeldingen zijn, kom je op een wachtlijst voor de volgende cursus. Het clubhuis is te vinden op de Zeedijk 17, vlakbij de pont naar Werkendam.

In samenwerking met Dordt Sport biedt de club ook een korte, gratis, drie uur durende kanokennismaking aan, in het kader van de Summer Games. Deze vindt plaats op zaterdag 24 juni van 13.00 tot 16.00 uur. Ook hier kunnen maximaal acht personen vanaf 16 jaar aan deelnemen. Snel mailen naar opleidingen@dajaks.nl dus.