DORDRECHT – Voor het tweede thuisduel in dit nog verse jaar verwelkomt hekkensluiter FC Dordrecht deze vrijdag FC Eindhoven. De Dordtenaren keerden maandagavond huiswaarts na een 2-0 uitnederlaag bij Jong Ajax. De equipe van trainer Claudio Braga maakte in deel één van deze wedstrijd een goede indruk en bleef tot aan de theepauze keurig in het spoor van de Amsterdammers. Helaas wisten de Amsterdamse beloften na de kantwisseling toch toe te slaan en trokken de strijd met 2-0 naar zich toe. (Foto: Michel Sterrenberg)

De tegenstandster van vrijdag, FC Eindhoven, is de nummer 13 van de Keuken Kampioen Divisie. De trainer van de ploeg uit de Lichtstad is Ernie Brandts. Deze 28-voudige ex-international werd in 2014 nog aangesteld als de hoofdtrainer van FC Dordrecht in het promotiejaar naar de eredivisie. Echter strandde het huwelijk tussen beide partijen na zes maanden voortijdig.

Kijkend naar de selectie van de Brabanders springt een aantal bekende namen in het oog. Zo stonden naast assistent-trainer Ivo Rossen ook Alvin Daniels, Maarten Peijnenburg en Mawouna Amervor ooit op de Dordtse loonlijst. Clubtopscorer is Rigino Cicilia met zeven treffers, op de voet gevolgd door Sammy Bourard die zes keer doel trof.

Scheidsrechter van dienst is Clay Ruperti, die we in onze regio nog kennen als oud-sportverslaggever van RTV Rijnmond. Het duel tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven begint vrijdag in het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk om 20.00 uur.

 

Op de foto: Actiemoment uit het recente Rijnmondduel tussen FC Dordrecht en Excelsior, waarbij Jari Schuurman namens de Dordtenaren in kansrijke positie faalt in de afronding.