DORDRECHT – Dordtenaren van alle leeftijden kunnen zich van 15 tot en met 24 september uitgebreid laten inspireren op het gebied van sporten en bewegen. In de NOC*NSF Nationale Sportweek staan daarvoor meer dan honderd activiteiten gepland.  

De week wordt vandaag geopend door burgemeester Kolff, Marc van den Tweel (directeur NOC*NSF) en staatsecretaris Christophe van der Maat. Dat gebeurt tijdens een sportdag in het kader van ‘Sport en Defensie maken weerbaar’ op Sportpark Schenkeldijk, waaraan 225 Dordtse jongeren van het CIOS Sport en Bewegen én een klas van het Stedelijk Dalton Lyceum-Kapteynweg meedoen. De jongeren gaan tien onderdelen af, uitgezet door Gymforce One, de Dordtsche Rugbyclub en voormalig leden van het Korps Commandotroepen. Vrijdagavond is er in de Sportboulevard het (publiek toegankelijke) Dordtse Sport Congres, waarbij Antoin Peeters in gesprek gaat met Erben Wennemars, Soufiane Touzani, lokale sporters, bestuurders en met het publiek. Aanmelden kan via de website van Dordt Sport.

Overzicht

Op dordtsport.nl is ook het complete programma van de Sportweek in Dordrecht te vinden. Daarop staat een aantal ‘Doe Mee-activiteiten’, zoals het Luuk Sportief Festijn (zondag 17 september) en het Nijntje Beweegpleintje (zondag 24 september), maar ook het uitgebreide overzicht van de grote verscheidenheid aan Dordtse sportclubs waar jong en oud deze week vrijblijvend langs kan komen en mee kan doen en zo laagdrempelig en vrijblijvend kan kennismaken met sport en club.