DORDRECHT – Acht jeugdleden van Budokai van Zanten hebben vorige week deelgenomen aan het Open Noord Nederlands Kampioenschap full-contact (shin)kyokushin karate. Aan het toernooi in Drachten deden ongeveer tachtig karateka`s vanuit twaalf dojo’s mee. De Dordtse delegatie wist maar liefst zeven podiumplaatsen te pakken.

Het toernooi bestond uit twee onderdelen: kata en kumite. Kata staat voor een individuele stijlvorm met een reeks van vastgelegde bewegingen tegen denkbeeldige tegenstanders. Kumite is het wedstrijdvechten waarbij twee karateka`s de tatami, de wedstrijdmat, opstappen om een poging te doen de ander te verslaan. De acht jeugdleden van de Dordtse dojo in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar hebben allen meegedaan aan het onderdeel kumite. De jeugdleden werden ingedeeld in poules met andere karateka`s in dezelfde leeftijd- en gewichtscategorie, zodat de wedstrijden gelijke kansen bieden en de karateka`s aan elkaar zijn gewaagd.

Supertrots

Voor het merendeel van de jeugdleden van Budokai van Zanten was dit de eerste ervaring met het wedstrijdkarate. De gehele Budokai van Zanten is dan ook supertrots op het behalen van de podiumresultaten door jeugdleden: twee eerste prijzen, vier tweede prijzen en één derde prijs!