DORDRECHT – Een mooi weekend voor Budokai Vleesenbeek! Roxanne Ramselaar pakte de tweede plaats op het WK Kyokushin Karate van de KWU in Kazachstan. En voor Ferry Hoogeveen, die na vijf jaar toch weer op de mat is gaan staan, eveneens het zilver op een goed bezet Kyokushinkarate toernooi in Bayeux, Frankrijk.

Onder leiding van NKKO-bondscoach Van Wezel behaalde Roxanne na drie zeer zwaar bevochten partijen de finale boven 70 kilogram (zij was de lichtste in haar poule). Maar een finale vechten met een flinke blessure aan je hiel is andere koek. In de halve finale won zij met een zogenaamde roltrap van haar opponent (zonder mondbeschermer) maar er stonden wél vier tanden in haar hiel. Met hechtingen mocht zij de finale vechten. Met een stevig verband, de pijn wegbijtend en veel wilskracht redde zij het desondanks niet in deze finalepartij en ging met een welverdiende tweede plaats naar huis.

Ferry stond na drie snoeiharde partijen (waaronder tegen de heersende Franse kampioen) in de finale maar liep meerdere blessures op. Shihan Jan Vleesenbeek en Sensei Ger Hoogeveen besloten dat het niet verstandig was om door te gaan. Achteraf bleek dat zelfs zijn teen was gebroken. Naast een mooie tweede plaats kon Ferry ook de stijlprijs in ontvangst nemen.