Sport

reageer als eerstdo 22 aug 2019

Calisthenics is voor alle leeftijden

DORDRECHT – Wie dacht dat calisthenics alleen voor jongeren bestemd is, heeft het helemaal mis. Onder begeleiding van calisthenicstrainer en -atleet Jason Bonam ging dinsdag een groep sportievelingen in de leeftijd van 50 tot 77 jaar aan de slag in het calisthenicspark op het Leerpark in Dordrecht. De deelnemers waren zeer enthousiast en deden actief mee. Jason vond hun niveau verrassend hoog. De reacties na de clinic waren zeer positief. 

Voor initiatiefnemer Jason Bonam was het de eerste clinic die hij speciaal opzette voor een groep 50-plussers. De gedachte hierachter is dat calisthenics niet alleen voor de jongeren is. Jason wil graag iedereen kennis laten maken met de sport. Het is een leuke manier om samen te komen in het calisthenicspark en met leeftijdsgenoten te sporten. Een hele andere invulling van je dag dan bijvoorbeeld in de reguliere setting van een activiteitencentrum voor ouderen. Daarnaast levert de krachttraining gebaseerd op je eigen lichaamsgewicht als weerstand, mist goed uitgevoerd, een positieve bijdrage aan een fittere en vitalere oude dag. De training maakt niet alleen fysiek sterk, maar ook mentaal. Het is wel raadzaam om onder begeleiding van een trainer te sporten om zo veilig te sporten en blessures te voorkomen.

Bij voldoende animo zal Jason de calisthenicsclinics voor deze doelgroep voortzetten. Wie een keertje wil kennismaken met calisthenics kan mailen naar calisthenicsprojectnl@gmail.com.

 

Geef een reactie