Sport

reageer als eerstvr 15 dec 2017

Cambuur Leeuwarden te sterk voor FC Dordrecht

DORDRECHT-FC Dordrecht is in het uitduel bij Cambuur Leeuwarden met lege handen komen te staan. De Friese thuisclub was vrijdagavond met 3-0 te sterk voor de Krommedijkploeg. Alle trefers vielen na rust.
De gasten uit Dordrecht verzuimden kort voor de theepauze een voorsprong te nemen. Na een handsbal van Marvin Peersman binnen het Friese strafschopgebied zag Jafar Arias vervolgens geen kans de aan FC Dordrecht toegekende penalty doeltreffend af te ronden.De Friese sluitpost Cummins stopte de Dordtse inzet.
Het falen vanaf elfmeter bleek fataal voor de Schapenkoppen want kort na de start van de tweede doorgang was het raak voor Cambur.Issa Kallon verschalkte doelman Wolters met de 1-0. Zes minuten later stond het 2-0 nadat Xander Houtkoop de bal hard via de onderkant van de doellat in de Dordtse touwen schoot. Tien minuten voor tijd was het definitief over voor FC Dordrecht en mocht Ricardo Kip de 3-0 eindstand op het scorebord zetten.
Door de nederlaag in Friesland zakte FC Dotrdrecht af naar plaats nummer 15 in de Jupiler League. Volgende week vrijdag sluiten de Schapenkoppen 2017 af met de thuisbeurt tegen Jong PSV.

Geef een reactie