DORDRECHT – Colin Bekers en Agnes Schipper hebben zaterdag de Halve van Hercules gewonnen: de halve marathon van Dordrecht en de tweede wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2015. Bekers verpletterde bij de mannen het parcoursrecord: 1.10.05. De winnende tijd van Schipper was 1.24.24. Alle lopers hadden het zwaar te verduren door de behoorlijk ijzige wind.

Beide winnaars waren de sterksten in een strijd tussen drie koplopers die tot diep in de wedstrijd bij elkaar bleven. Bij de mannen scheidden de drie favorieten, Bekers en de Dordtenaren Ruben Scheurwater en Lars Gerritsen, zich al snel af van de rest van het deelnemersveld. Het trio bleef bij elkaar langs het Wantij en in de Hollandse Biesbosch, maar na ruim vijftien kilometer versnelde Bekers en haakte eerst Gerritsen en daarna ook Scheurwater af. Uiteindelijk finishten ze op 10 en 21 seconden van de winnaar. Agnes Schipper won de Halve van Hercules net als vorig jaar bij de vrouwen. Maar ook hier was het dus een driestrijd. Judith Janszen uit Dordrecht werd tweede op twintig seconden van de winnares en Vanessa Hartman was de nummer drie in 1.25.08.

Agnes Schipper.

Agnes Schipper.

Winnaars

Bijna zevenhonderd lopers namen zaterdag deel aan de Halve van Hercules. Een record voor het Grote Rivieren Loopcircuit, waarvan de Halve deel uitmaakt.. De winnaars in alle categorieën op een rijtje: Lars Gerritsen (Msen), Colin Bekers (M35), Aissa Marguoum (M45), Aart van Wijk (M55), Richard Schippers (M recreanten), Cindy Frishert (Vsen) Vanessa Hartman (V35), Agnes Schipper (V45), Judith Janszen (V recreanten), Rick Boogaard (M 5km), Frouke Benz (V 5km), Greg van der Velde (M 10 km), Janneke Arts (V 10 km), Joel Ripzaad (jongens 0-5 jr), Milan Vink (jongens 6-9), Remco Scheffer (jongens 10-15), Suwees Daud Abdi (meisjes 0-5), Lisalara Bastiaans (meisjes 6-9) en Fenne Gringhuis (meisjes 10-15).