DORDRECHT – De dansafdelingen van OKK Dordrecht en Dance Barendrecht organiseren zaterdag 1 april en zondag 2 april een van de landelijke voorrondes van het NK Jazzdans. Jazzdance teams uit heel Nederland, waaronder negen selectiegroepen van OKK Dance en acht selectiegroepen van Dance Barendrecht, zullen tijdens de voorronden strijden voor een finaleplek op de NK Jazzdans, tijdens de DG Finals, in Ahoy Rotterdam op 24 juni. Voor een volle tafel met juryleden worden de dansen van de deelnemende verenigingen, op verschillende niveaus, beoordeeld op onder andere de choreografie, uitvoering, techniek en uitstraling.

In het dansweekend van 1 en 2 april worden in de sporthal van de Sportboulevard in Dordrecht, zo’n 1100 toeschouwers per dag verwacht. OKK Dance en Dance Barendrecht, zijn dan ook bijzonder trots, dat zij weer dit grote sportevenement naar de regio hebben weten te halen. Het belooft een inspirerend dansspektakel te worden, waarbij tijdens de pauze, alle dansselecties van OKK Dordrecht, gezamenlijk een demo zullen geven.

Dansafdeling
OKK Dordrecht bestaat al ruim 140 jaar, maar is zeker niet stil blijven staan! Zo is twintig jaar geleden begonnen met een groepje van tien meiden, die van bewegen en muziek hielden, inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende, succesvolle dansafdeling met 350 leden en daarmee de grootste afdeling van de vereniging. Wie van dansen houdt, zit dus goed bij OKK Dordrecht. Al vanaf 2-jarige leeftijd, kunnen kinderen kennismaken met de danssport en kunnen zij, als ze dit willen, vervolgens hun leven lang door dansen bij OKK Dordrecht.

OKK Dordrecht geeft les in diverse dansstijlen zoals Jazzdance, Streetdance en Hiphop, welke door gekwalificeerde trainsters worden gegeven. Inmiddels heeft OKK Dance veertien recreanten dansgroepen, waaruit dansers die een hoger dansniveau aankunnen, door kunnen stromen naar een dansselectie. OKK Dance heeft negen selectiegroepen op D, C, B en A niveau, welke alle meedoen aan de voorrondes van het NK Jazzdans.

Aanvang is om 11.00 uur. Kaarten kunnen alleen vooraf online besteld worden. Hier voor 1 april en hier voor 2 april. Meer informatie over OKK Dordrecht is te vinden op www.okkdordrecht.nl of via hun Facebookpagina en/of Instagram.