DORDRECHT – Sinds begin september traint Ivar van Rijt (14), lid van de Dordtse tennisvereniging Dash’35, met de talentengroep rolstoeltennis bij de KNLTB.

Deze junioren tussen de 13 en 18 jaar krijgen gelegenheid extra uren te trainen op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen, naast de uren die zij vaak al trainen op hun club of bij een privétrainer. Zij worden door de tennisbond geselecteerd op de tennisspecifieke onderdelen (fysiek, mentaal, technisch, tactisch) en wanneer zij een toegevoegde waarde hebben voor de groep. Afhankelijk van de mogelijkheden trainen zij één of twee keer door de week vier uur per training en op zaterdag zes uur. De spelers krijgen er ontzettend veel tenniservaring in uren, groepsdynamiek, discipline en zelfstandigheid voor terug.

De coronacrisis gooide het trainingsschema en de wedstrijdmogelijkheden enorm door de war. Gelukkig kreeg Ivar de mogelijkheid om extra trainingen te volgen bij Dash’35, waar hij traint met lopende kinderen. Om toch aan het volledig aantal uren training te komen, sportte Ivar ook zelfstandig in de thuissituatie. Ook de nationale en internationale wedstrijden gingen niet door. Om spelers wedstrijdritme te laten opdoen organiseerde de KNLTB van 8 tot en met 12 december de Nationale Kampioenschappen Rolstoeltennis Indoor op de hardcourtbanen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Daar heeft Ivar ervaren dat zijn toetreding tot de talentengroep zijn spel al flink vooruit heeft geholpen en hij al aardig tegenstand kon bieden tegen meer ervaren spelers. Bij het enkelspel werd hij derde en bij het dubbelen werd hij samen met Xavier Donker tweede. Het heeft hem de motivatie gegeven om er nog meer voor te gaan.

Om dit ook financieel mogelijk te maken heeft hij een stichting in het leven geroepen. Wie er meer over wil weten en/of Ivar wil ondersteunen, kan een kijkje nemen op ivarvanrijt.nl.