DORDRECHT – In de dertiende speelronde van de Korfbal League lijkt het voor de onderste ploegen bijna onmogelijk om de broodnodige punten te pakken. Rode lantaarndrager DeetosSnel gaat op bezoek bij landskampioen TOP en KCC reist af naar Friesland om het op te nemen tegen LDODK. Voor directe handhaving moet DeetosSnel wonderen gaan verrichten in de komende weken, KCC staat er iets beter voor na de winst op de Dordtenaren.

Ook de strijd in de middenmoot is erg interessant, DOS’46 staat op dit moment één punt achter op Blauw-Wit, en winst in Amsterdam zou betekenen dat de ploeg van Pascal Zegwaard over de hoofdstedelingen heen wipt. Op zondag staat het duel tussen Fortuna en KZ op het programma. Ook hier is het verschil tussen beide ploegen slechts één punt, dus de winnaar legt beslag op de felbegeerde vierde plaats die, aan het einde van de competitie, recht geeft op de play-offs.

DeetosSnel speelt zaterdagavond om 19.30 uur de uitwedstrijd tegen de koploper uit Sassenheim. Op datzelfde moment speelt PKC/SWGroep thuis tegen DVO/Accountor.