DORDRECHT-Het is VVGZ niet gelukt middels de play offs handhaving als eerste klasser af te dwingen.De Zwijndrechtse club verloor zaterdag in Numansdorp na verlenging met 2-1 van NSVV.
Na een eerste helft zonder treffers nam thuisclub NSVV tien minuten na de kantwisseling de leiding nadat Pengel mocht raak schieten. VVGZ zette NSVV onder druk, immers degradatie dreigde voor de Vogels.Een lange bal op Kuipers werd acht minuten voor tijd door Breukhoven in de Numansdorpse touwen gewerkt en was de gelijkmaker daar.Met de 1-1 stand na negentig minuten spelen op de klok kreeg het duel een vervolg via de verlenging. Een fout in de Zwijndrechtse defensie gaf NSVV de kans op een 2-1 voorsprong te komen. Wat VVGZ daarna ook probeerde, de ploeg wist niet te scoren en zo ging de wedstrijd met 2-1 verloren. De nederlaag betekende dat na twintig seizoenen er een einde kwam voor VVGZ in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Volgend seizoen doet de ploeg uit de Buizenstad een stapje terug naar de tweede klasse,
NSVV is door naar de finale en treft daarin Papendrecht.