DORDRECHT – Stichting Vrienden van De Hoop in Dordrecht organiseert zaterdag 8 november een nieuwe editie van de Urban Nature Run. De deelnemers rennen via een uitdagend parcours door de mooie omgeving van Dordrecht. Daarmee steunen ze het Inloophuis De Hoop en de Voedselbank in Dordrecht.

Tijdens de Urban Nature Run is het afzien. Fysiek en mentaal kom je jezelf tegen bij deze obstacle run. Rennen over uitdagende hindernissen, maar ook door water en modder. Klimmen over een muur, rennen door de wasstraat en ook hotel De Watertoren is deel van de route. De deelnemers leggen een parcours af van 6 of 12 kilometer.

Voor een ander
Deelnemers van de Urban Nature Run rennen niet voor niets door de modder. Met de opbrengst van de run worden bezoekers van het Inloophuis De Hoop en de Voedselbank gesteund. Het Inloophuis De Hoop vangt daklozen en mensen die verslaafd zijn op. Enthousiaste vrijwilligers zorgen voor een warme maaltijd en een goed gesprek.  De voedselbank verzamelt levensmiddelen en basisbenodigdheden die gratis worden uitgedeeld aan mensen die moeilijk rond kunnen komen. Zo willen zij verspilling tegengaan en zich tegelijkertijd inzetten voor mensen in nood.

Teamspirit
Dit jaar is er ook de mogelijkheid om een bedrijventeam in te schrijven voor de Urban Nature Run. Samen bikkelen door de modder en afzien voor het goede doel. Het is de perfecte manier om te werken aan de teamspirit. Daarnaast is het mogelijk om via sponsorwerving extra geld op te halen zodat meer mensen geholpen kunnen worden.

Vorig jaar werd de eerste editie van De Urban Nature Run in Dordrecht georganiseerd. Het evenement was een groot succes. Voor de organisatoren een reden voor een tweede editie. Wie wil meedoen aan de obstacle run kan zich via de website aanmelden: www.urbannaturerun.nl.