DORDRECHT-De ijshockeyers van Dordrecht Lions hebben zich laten verrassen door Tilburg Trappers. Zaterdagavond waren de Brabanders in het eerste divisieduel aan de Sportboulevard met 3-4 te sterk voor de Lions.
Dordrecht Lions startte de eerste periode voortvarend en Jasper Busink zorgde al snel voor de 1-0 openingsgoal. Lang duurde de Dordtse vreugde echter niet want amper twintig tellen later lag de puck al in het doel en waren beide teams in evenwicht.De Tilburgers sloegen daarna weer toe met de 1-2.
In de persoon van Bram Mookhoek kwamen Dordtenaren in de tweede periode weer op gelijke hoogte maar het Tilburgse antwoord volgde met de 2-3. Levy Galjaard vuurde hierop raak met de 3-3.
Kort na het begin van periode nummer drie sloeg Tilburg Trappers toe met de 3-4. Ondanks alle goede wil en inzet slaagde Dordrecht Lions er niet in om aansluiting te vinden en zo gingen de punten naar de Brabanders. In de stand op de ranglijst staan de Dordtenaren als vierde gerangschikt.
Stand:
1-GIJS Groningen 21-50
2-Eindhoven Kemphanen 21-49
3-UNIS Flyers Heerenveen 21-45
4-Dordrecht Lions 21-45.
Rond de wedstrijd werd actie gevoerd voor de Stichting MATCHIS. Deze Stichting zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is noodzakelijk om te kunnen overleven. Dordrecht Lions speelde tegen Tilburg Trappers in speciaal ontworpen shirts die ter veiling werden aangeboden voor de Stichting MATCHIS.