Sport

reageer als eerstma 19 feb 2018

Dordrecht Lions naar halve finale play-offs

DORDRECHT-In de kwartfinale van de eerste divisie ijshockey play-offs heeft Dordrecht Lions voor een verrassing gezorgd door de kampioen van vorig jaar Tilburg Trappers 3 in een best of three serie uit te schakelen.
De eerste wedstrijd in het carnavalsweekend werd op Brabants ijs met 2-4 een prooi voor de Dordtenaren. Wedstrijd nummer twee eindigde zaterdagavond op Dordts grondgebied in een 1-3 zege voor de Tilburgers.Door de 1-1 tussenstand na deze twee gespeelde wedstrijden gingen beide teams zondag in Tilburg met elkaar de strijd aan in een derde en allesbeslissend duel.
Na drie gespeelde perioden waarin Falco Veenhuizen en Floris Veenhuizen namens de Dordtenaren scoorden was de stand 2-2 en kreeg de wedstrijd een overtime vervolg van vijf minuten. Een minuut voor einde van de extra speeltijd man de tweestrijd een bizarre wending.De Tilburgse gastheren maakten een technische fout, too-many-players en dat betekende vervolgens een overtal situatie voor de Dordtse Lions.
Met nog twaalf seconden speeltijd te gaan op de wedstrijdklok knalde Floris Veenhuizen op assist van Erik Brand en Milan Boer de puck in de Tilburgse touwen en was de 2-3 winst binnengehaald.
De vreugde in het Dordtse kamp was groot na deze knappe zege die goed was voor een plaats in de halve finale. Tegenstander hierin is Flyers Heerenveen. De speeldata wordt binnenkort bekend gemaakt.

Geef een reactie