Sport

reageer als eerstzo 3 nov 2019

Dordrecht Lions pakt 4-6 uitwinst bij Amsterdam Tigers

DORDRECHT-De ijshockeyers van Dordrecht Lions hebben de serie van drie uitduels op rij afgesloten met een overwinning. Zaterdag werd Amsterdam Tigers met 4-6 verslagen.
Floris Veenhuizen, Nikita Kamyshev en Martijn Broerse zorgden in de eerste periode voor een comfortabele 0-3 voorsprong. De tweede periode startte met de eerste Amsterdamse tegentreffer waarna Floris en Falco Veenhuizen de Lions lieten uitlopen naar 1-5.
In de derde periode kwam de opponent uit de hoofdstad sterk terug tot 4-5 en leek Dordrecht Lions het nog moeilik te gaan krijgen. Maar de formatie van coach Marc Visschers hield het hoofd koel op de hoofdstedelijke ijsvloer en zag Valentijn Scheffe met de 4-6 de marge tot twee treffers komen. Amsterdam Tigers kon vervolgens niet meer trefzeker worden en zo ging de 4-6 eindoverwinning naar de Dordtse leeuwen.
In de stand op de ranglijst van de eerste divisie poule A nemen de Dordtenaren voorlopig nog de tweede plaats in achter koploper Eindhoven Kemphanen. Nummer drie, Nijmegen Devils heeft een wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag vanaf 20.15 uur treft Dordrecht Lions overigens de Nijmegenaren in de Dordtse ijshal.

Geef een reactie