Sport

reageer als eerstzo 3 feb 2019

Dordrecht Lions ziet Heerenveen in laatste periode toeslaan

DORDRECHT-In de ijshockey eerste divisie eindigde zaterdagvond het thuisduel van Dordrecht Lions tegen UNIS Flyers Heerenveen in mineur. De Dordtse leeuwen zagen de tegenstander uit Friesland met 3-5 zegevieren.
In de eerste periode namen de Dordtenaren een 2-0 voorsprong door treffers van Jasper Busink en Falco Veenhuizen. Aan het slot van diezelfde periode lukte het Heerenveen nog om de aansluitingstreffer te maken.
Amper was periode nummer twee onderweg of het was wederom raak voor de Friezen en stonden beide teams met 2-2 in balans.Vervolgens mocht Milan Boer doelpunt nummer drie voor de Lions aantekenen maar het antwoord van Heerenveen volgde met de 3-3.
In de derde en laatste periode kantelde de wedstrijd echter helemaal in Fries voordeel en verschenen doelpunt nummer vier en vijf voor de gasten op het scorebord.
Zo stond Dordrecht Lions teleurgesteld met lege handen en zag door de nederlaag positie nummer twee op de ranglijst ingewisseld worden voor plek nummer drie. De top drie van het eerste divisie klassement ziet er volgt uit:
1 GIJS Groningen 19-48
2-Eindhoven Kemphanen 19-43
3-Dordrecht Lions 19-42
Komende zaterdag krijgt Dordrecht Lions de kans op revanche in en tegen Leeuwarden.

Geef een reactie