Sport

reageer als eerstwo 29 jan 2020

Dordtenaar krijgt ‘Sport-Oscars’ in de USA

DORDRECHT
Hij is net terug uit de Verenigde Staten, en niet met lege handen. Timo Hennekes, eigenaar van RetZef Sport & Protect, bezocht er op uitnodiging een groot internationaal Martial Arts-event in Atlantic City. Daar werden tevens de zogenaamde Martial Arts Hall of Fame Awards uitgereikt. De Dordtenaar heeft er maar liefst twee mee naar huis mogen nemen. “Ik ben er ontzettend trots op. Het zijn twee prachtige awards, een stuk erkenning voor mijn inzet.” En de kers op de taart: één award kreeg Timo uit handen van vechtlegende Dan Severn.

Timo heeft een bijzondere reis achter de rug. Op het evenement komen vechtsporters van allerlei disciplines en uit de gehele wereld bijeen. Een moment van ontmoeting, het uitwisselen van ervaringen én, voor sommigen, het in ontvangst nemen van een prijs. Timo kreeg er allereerst een award voor zijn inzet voor de FIMA, Federation Israëli Martial Arts, waar hij nu vertegenwoordiger van de Benelux voor is. Dat houdt in dat hij alle examens afneemt van de vechtsporters van bij de FIMA-aangesloten sportscholen. RetZef Sport & Protect is de eerste die zich in Nederland bij de wereldwijd erkende FIMA heeft mogen aansluiten. “Binnenkort volgen achtereenvolgens de sportschool in Sliedrecht, Rotterdam, Oude-Tonge en Chris Corre uit Merksem, België. “Om bij de FIMA te kunnen aansluiten moet aan een bepaalde standaard worden voldaan.” Een keurmerk voor Krav Maga-sportscholen dus. “Al onze instructeurs zijn doorgelicht en voldoen aan alle eisen”, vertelt Timo, die ruim tien jaar geleden in Israël bij meester Itay Gil zijn Krav Maga-trainingen volgde. In contact kwam hij met de vechtsport door de televisie. “Zeker twintig jaar geleden zag ik op de tv een demonstratie en was toen verkocht. Ik ben naar Leiden gegaan waar een school voor Krav Maga zat.” Inmiddels heeft Timo al vele jaren zijn eigen Krav Maga-school in Dordrecht en is de vecht/verdedigingssport steeds populairder aan het worden, onder jong en oud.

Goud
Het leven van de Dordtenaar staat in het teken van Krav Maga. Van het weekend was er internationale erkenning voor zijn inzet voor de sport. Uit handen van Ultimate Fighting Champion Dan Severn kreeg hij een ‘gouden’ Hall of Fame-Award voor zijn inzet voor de FIMA. “Geweldig natuurlijk. Super de luxe, maar dat was nog niet alles…” Timo wist dat hij deze award, waar zelfs zijn meester Itay Gil toestemming voor heeft moeten geven, zou krijgen. “Als grote verrassing was er nog een award, de FIMA instructeur van het jaar, een prachtig glazen award waar ik ontzettend trots op ben! Natuurlijk gaat er veel tijd en energie in deze werkzaamheden zitten, maar als je ergens aan begint dan doe je dat voor de volle honderd procent.”

Fotobijschrift:
Timo Hennekes ontving van het weekend twee sport-awards in de Verenigde Staten, één ervan uit handen van de legendarische Dan Severn.

Geef een reactie