DORDRECHT – Jason Bonam en Jeremy Martis starten op 18 september in samenwerking met AALO Opleidingen met de eerste erkende Nederlandse Calisthenics-sportopleiding ‘Calisthenics Instructeur Level 1’. Hiermee heeft Dordrecht wat deze ‘buitengymnastiek’ betreft een primeur.

In vele Calisthenics-parken in het land wordt door grote groepen mensen Calisthenics beoefend. Dit doet niet iedereen even veilig. De opleiding is ontwikkeld om de sport te professionaliseren en de sport op een veilige manier te beoefenen en aan te leren. De praktijklessen zullen door Calisthenics-atleet en trainer Jason Bonam gegeven worden en het theoretische gedeelte van de opleiding zal wordt verzorgd door Jeremy Martis, Calisthenics-atleet en fysiotherapeut. Deelnemers van de opleiding zullen opgeleid worden tot gecertificeerde instructeurs met een erkend diploma. Tijdens de opleiding doen de deelnemers kennis op over de oorsprong en achtergrond van Calisthenics, ze leren de sport te beoefenen en les te geven aan groepen en individuen. Daarnaast vergroot de deelnemer zijn kennis op het gebied van anatomie, bewegingsleer en voeding. De opleiding wordt afgesloten met een theorie en praktijkexamen.

Gezonde leefstijl

Sinds 2012 verspreidt Calisthenics zich door Nederland. Er ontstonden verschillende ‘community’s’ rond de 37 Calisthenics-faciliteiten die er inmiddels zijn. Dordtenaar Jason Bonam heeft hier een groot aandeel in gehad. Naast de wekelijkse trainingen in het park verzorgde hij ook op nationaal niveau evenementen en wedstrijden. De sport wordt beoefend door deelnemers van 8 tot 60 jaar. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Wekelijks komen er groepen mensen bijeen in Calisthenics-parken om samen te sporten en elkaar te inspireren wat de gezonde leefstijl betreft. Tijdens de trainingen wordt er kennis over de sport gedeeld en ondersteunen de sporters. Dit trekt ook bewoners uit de wijken aan.

Meer informatie in inschrijven voor de opleiding via de website van AALO Opleidingen: www.aalo.nl. Of kijk op Facebook (/Calisthenics Project).