DORDRECHT – De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon Dordrecht vindt plaats op zaterdag 9 maart. Dit evenement is opgezet in samenwerking met Fortius en Energiek Dordt om nieuwe energie te creëren in de Drechtsteden. En om Reanimatie Drechtsteden te steunen, want dat goede doel is aan het sportevenement verbonden. Naast de halve marathon zijn er afstanden over 5 en 10 kilometer en de dag begint traditiegetrouw met jeugdlopen op de atletiekbaan.

Nieuw is dat de halve marathon weer deel uitmaakt van het loopcircuit in de regio: StardGRL. Atletiekverenigingen en loopcomités in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard hebben hun krachten opnieuw gebundeld tot één loopcircuit. Van de acht wedstrijden tellen de best gelopen zes wedstrijden mee. Petra de Wit, voorzitter van het organisatieteam: “Veel lopers vinden het leuk om aan hardloopevenementen in de regio mee te doen. De competitie binnen het loopcircuit maakt dit nog leuker. Atletiekvereniging Fortius verwacht hiermee meer mensen enthousiast te maken voor de Riwal Halve Marathon in Dordrecht. Uiteraard blijft ook eenmalige deelname buiten het loopcircuit mogelijk.”

Inschrijven en info

Wie zich eenmalig wil inschrijven voor één van de lopen van Riwal Hoogwerkers Halve Marathon kan dat doen tot en met vrijdag 8 maart. Inschrijven voor het loopcircuit moet al eerder, vóór 2 maart. De eerste wedstrijd heeft al plaatsgevonden op 6 januari in Oud-Beijerland. Alle informatie is te vinden op www.riwalhalvemarathon.nl.