DORDRECHT – Na de Halve van Hercules is het op zondag 29 maart tijd voor het volgende grote hardloopevenement in Dordrecht. Dan staat de 68e editie van de Dwars Door Dordtloop op het programma. Vele honderden lopers zullen weer vanaf Sportpark Reeweg via de Noordendijk hun weg vinden naar de oude binnenstad van Dordrecht.

Wethouder Bert van de Burgt geeft om 13.00 uur het startschot voor de 5 en 10 kilometer, nadat om 10.30 uur al de jongste kinderen uit de groepen 1 en 2 begonnen zijn op de atletiekbaan met hun 400 meter. Zij worden gevolgd door de scholieren tot en met de jeugd uit het voortgezet onderwijs die 2000 meter lopen. Alle scholieren tot en met groep 8 krijgen van het Dordtse bedrijf Racetimer een gratis startnummer en tandartsenpraktijk Hienekamp zorgt daar voor de prijzen en een appel na afloop. De jeugd uit het voortgezet onderwijs betaalt 2,50 euro inschrijfgeld.

De organisatie van de DDD, Hercules en Parthenon, verwacht dit jaar weer een recordaantal deelnemers, aangezien er nu al meer voorinschrijvingen zijn dan in alle voorgaande edities. Meer informatie op www.dwarsdoordordt.nl.