DORDRECHT – Lukt het wel of niet? Het bleef lang spannend of de 70e Dwars Door Dordt op zondag 2 april kon doorgaan. De organisatiecommissie kampte lange tijd met een tekort aan vrijwilligers. “Het is nog nooit zo lastig geweest om voldoende vrijwilligers bij elkaar te krijgen”, lichtte organisator Kees de Pee onlangs nog toe. Dankzij de nodige inspanningen zijn er toch voldoende helpende handen gevonden. Rond de 200 zelfs en die zijn hard nodig! Zo heeft de organisatie mensen nodig om het parcours te beveiligen, alles op te bouwen en af te breken, het inschrijfbureau te bemannen, de medailles uit te delen, onderweg water te verstrekken enzovoorts. Extra lastig puntje om voldoende vrijwilligers te vergaren: de eigen Fortius-leden lopen ook graag in de eigen stad.

Dwars Door Dordt is een populaire loop met rond de 1500 aanmeldingen. Vanwege het jubileum geeft wethouder Piet Sleeking om 13.00 uur het startschot voor de honderden atleten op de 5 en 10 kilometer. De 5 kilometer gaat via de Noordendijk naar de Torenstraat om daar te keren en weer richting Reeweghal te gaan. De 10 kilometer wedstrijd- en prestatieloop gaat langs de havens verder door de historische binnenstad van Dordrecht.
Voor die tijd zijn er voor de jeugd allerlei lopen op de atletiekbaan. Te beginnen met een kleuterloop van 400 meter om 10.30 uur tot om 11.30 uur een jeugdloop van 2 kilometer op de baan.
Inschrijven voor de DDD kan nog op de dag zelf tot 15 minuten voor aanvang. Het inschrijven voor scholieren (basisschool dus) is gratis.

Zie voor meer gegevens over leeftijdsindeling, inschrijfgeld, parcours, prijsuitreiking enzovoorts: www.dwarsdoordordt.nl.