DORDRECHT-De winterse omstandigheden maakten zaterdag vele amateurvelden onbespeelbaar. Slechts een handvol teams kwam wel in actie.
In de eerste klasse B werd de streekderby tussen VVGZ en Oranje Wit van het programma geschrapt. Heerjansdam zag de bal wel rollen maar ging in en tegen Brielle met 5-0 hard onderuit.
In 2F was Drechtstreek de enige spelende regioclub. Op verplaatsing bij Woudrichem verloren de manschappen man coach Munoz met 4-2. Drechtstreek kende in dit duel nog een 0-1 voorsprong.
Gedeeld koploper EBOH maakt in 3C geen fout en won in Asperen met 0-4 van de club met diezelfde naam.Leroy Verkerk, Jeffrey Manzanares, Thomas Keuter en Jesse Rensen waren de doelpuntenmakers namens de Schenkeldijkclub. In de degradatiezone kon DFC geen vuist maken tegen concurrent Vuren en verloor met 2-0 niet alleen de wedstrijd maar tevens kostbare punten.
In 4C mocht alleen Dubbeldam de kicksen onderbinden. Op het kunstgrasveld van buurman EBOH werd het Brabantse Oosterhout met 3-1 verslagen. Voor Dubbeldam schoten Frank Sluijmer,Daniel Bouter en Teoman Deger raak in de vijandelijke roos.Invaller Ali Sedaghat van Dubbeldam kreeg in dit duel de rode kaart evenals twee spelers van Oosterhout. Daarnaast werd ook de trainer van Oosterhout van het veld gestuurd.