DORDRECHT-De Dordtse Schenkeldijk was zaterdagmiddag het decor voor de ontmoeting tussen EBOH en Pelikaan. De thuisclub en tevens runner up bleek in deze Drechtstedenlijke derby tegen de nummer drie uit Zwijndrecht uiteindelijk de sterkste: 3-1.
Nick de Vey maakte namens Pelikaan al na zestig seconden spelen gretig gebruik van een Dordts defensief slippertje en tekende voor de 0-1. Nog voor rust waren het Junior Calmera na assist van Joey Steenbakker en Joey Steenbakker in hoogst eigen persoon zelf die de rollen om wisten te draaien en EBOH met 2-1 de leiding brachten. Vervolgens weerstond thuisclub EBOH het offensief van Pelikaan op de gelijkmaker. Tot opluchting van de Schenkeldijkbewoners was het tenslotte invaller Regga Regales die tien minuten voor tijd met een wereldgoal de wedstrijd met 3-1 in het sloot wist te gooien.
VVGZ speelde met 2-2 gelijk tegen Heukelum.Koen Kuipers en Djimm Kammerman waren de doelpuntenmakers aan de kant van de Zwijndrechternaren. Ook een 2-2 remise voor Wieldrecht op bezoek bij Tricht.Kort voor het laatste fluitsignaal leek Wieldrecht de 1-2 zegepraal in de knip te hebben, maar door die vreugde werd in de slotseconden alsnog een streep gehaald met de gelijkmakende 2-2.
VVGZ en EBOH gaan op kop in 2F en daarnaast gaan zij als gedeeld herfstkampioen de winterstop in.Pelikaan,Wieldrecht en Drechtstreek staan respectievelijk als 5e, 6e en 10e gerangschikt.
In 3C moest DFC aan de Reeweg Oost een nederlaag incasseren. Het Klaaswaalse SSS liet de formatie van trainer Danny Slegers met een 0-2 in verloren positie achter. Ook Dubbeldam stond met lege handen en zag ’s-Gravendeel nipt met 0-1 terugkeren naar het seuterdorp.Groote Lindt redde de regionale eer in deze afdeling door met 3-0 ruimschoots van Zwarte Pijl te winnen.