Sport

reageer als eerstvr 14 sep 2018

Eerste Drechtsteden Winter Spelen

DORDRECHT – De winterse variant van de City Swim. Zo zou je de Drechtsteden Winter Spelen kunnen noemen. De eerste editie van dit sportieve evenement met de ondertitel Schaatsen voor het Leven vindt op zaterdag 24 november plaats in de Sportboulevard Dordrecht. Het wordt een sportieve en gezellige dag vol ijssport met een ‘serieuze ondertoon’. Het doel van de dag is namelijk om een mooi bedrag in te zamelen voor het onderzoek van de Dordtse longchirurg en oncoloog Erik von Meyenfeldt (tweede van rechts op de foto). (Foto’s: Thymen Stolk)

Wim van de Leur van het Vriendenfonds Albert Schweitzerziekenhuis (links op de foto) werd anderhalf jaar geleden benaderd met de vraag waarom deze stichting eigenlijk nooit eens iets organiseert in de ‘sporttempel’ die pal tegenover het Dordtse ziekenhuis ligt. Een goede vraag vond hij. Samen met Optisport, de ijsclubs die actief zijn in de Sportboulevard en het Sportbedrijf Dordrecht werd daar gisteren het antwoord op gegeven tijdens een perspresentatie op de Dordtse ijsvloer.

Sneller herstel

Het wordt 24 november een (zater)dag vol uiteenlopende schaatsactiviteiten. Basisscholieren kunnen ’s morgens allerlei ijssportclinics (langebaan, shorttrack, kunstrijden, ijshockey) volgen, er zijn diverse demonstraties te zien én er wordt schaatsend geld ingezameld voor het onderzoek in het Centrum voor Longkanker van het ASz. “Wij zoeken naar de optimale begeleiding voor, tijdens en na de operatie van longkankerpatiënten”, vertelt Von Meyenfeldt. “Een patiënt die mentaal en fysiek beter is voorbereid, zal sneller en gemakkelijker herstellen van deze ingrijpende operatie. Ook in de rest van het land zal er vraag zijn naar deze aanpak. Om dit alles mogelijk te maken is er echter wel veel tijd en geld nodig.”

Meedoen

Die missie wordt ondersteund door de schaatsers die, individueel of in een team, gesponsord rondjes gaan schaatsen op de Dordtse langebaan tijdens de Drechtsteden Winter Spelen. Op www.schaatsenvoorhetleven.nl kunnen deelnemers en sponsors zich aanmelden. Von Meyenfeldt zelf heeft dat al gedaan, net als de Zwijndrechtse huisarts Peter Top (tweede van links op de foto). Schaatsen voor het Leven kan op diverse afstanden. Er zijn Rondjes Dordt van 1, 5 en 10 kilometer, de echte schaatsfanaten kunnen starten op de Iets-Meer-Marathon (43 kilometer) en (estafette)teams kunnen meedoen aan de 3 Uur van de Drechtsteden. Terwijl die teams hun rondjes draaien, spelen de Dordrecht Lions hun thuisduel, een ijsvloer lager. Publiek is de hele dag gratis en meer dan welkom in de Sportboulevard. Leerlingen van het Da Vinci College organiseren in de hal van het sportcomplex in samenwerking met Gemiva een Winterfeest en er is zelfs een heuse blaaskapel van de partij.

Belang van bewegen

Het vriendenfonds zet met een streefbedrag van 25.000 euro meteen hoog in bij de eerste Drechtsteden Winter Spelen. Bestuursvoorzitter
Peter van der Meer van het ASZ (rechts op de foto) is vanzelfsprekend blij met het initiatief van het vriendenfonds en de partners die aanhaken bij de organisatie. Vanwege de bijdrage aan het onderzoek. “Maar ook omdat wij graag het belang van veel bewegen onder de aandacht brengen van onze medewerkers én de inwoners van de Drechtsteden. Ik beloof op 24 november het goede voorbeeld te geven.”

 

 

Geef een reactie