DORDRECHT – De Dordrecht Lions spelen aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Red Eagles Den Bosch in de Sportboulevard. Het seizoen is voor de Lions goed begonnen met een overwinning in Geleen.

Op zaterdag 29 september begon de ijshockeycompetitie met een uitwedstrijd tegen Smoke Eaters Geleen. De teams waren allebei fanatiek wat zorgde voor veel straffen in de derde periode. De goalie (doelman) van Geleen werd ingewisseld voor een extra speler en een speler van de Dordrecht Lions werd naar de strafbank verwezen, maar aan het einde van de wedstrijd gingen de Lions naar huis met een 4-3 overwinning.

De concurrentie zal dit seizoen groot zijn. De Red Eagles Den Bosch en Eindhoven Kemphanen hebben zich niet meer ingeschreven in de hoogste divisie (Bene League), maar in de eerste divisie. De kampioen van vorig jaar, GIJS Groningen, speelt dit seizoen ook weer mee in de Eerste Divisie.

Enkele spelers hebben Dordrecht Lions verlaten, maar een aantal oude spelers zijn teruggekomen zoals goalie Peter Seton en spelers Bram Mookhoek en Luke Zwartbol. Damien van de Brink kwam over uit de jeugd en met nieuwe spelers als Tim Kok en Juris Duhanis zal de prestatie van vorig seizoen, een halve finale plaats, geëvenaard kunnen worden.

De Dordrecht Lions staan zaterdag om 20:15 uur klaar voor de tweede wedstrijd tegen Red Eagles Den Bosch. De entree is vijf euro. (Foto’s: René Kamps)