Sport

reageer als eerstwo 12 sep 2018

Eredivisie-degradant FC Twente te gast

DORDRECHT – In de vijfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is FC Dordrecht komende vrijdagavond gastheer van FC Twente.

Het wil tot dusver nog niet echt lukken met de formatie van trainer Gérard de Nooijer. De Dordtenaren bezetten de negentiende en voorlaatste positie van de ranglijst. Het manco bij de Krommedijkformatie is het verzilveren van de vele geboden doelkansen. Teleurstellend is het dan om te moeten zien hoe de tegenstander wel doeltreffend is. Voor FC Dordrecht resten alleen de complimenten voor de inzet, het harde werken en de strijd, maar de punten blijven uit.
Opponent FC Twente incasseerde in het achter ons liggende seizoen een gigantische domper door de degradatie uit de eredivisie. Even werd in Enschede gevreesd voor het voortbestaan van de roemruchte club die in mei 1975 nog verliezend UEFA Cup-finalist was tegen het Duitse Borussia Mönchengladbach. De club ook met ooit illustere spelers als Epi Drost, Piet Schrijvers, Eddy Achterberg, Jan Jeuring, Kick van der Val en de gebroeders Van der Kerkhof.

Met steun van de gemeente Enschede en het aanblijven van belangrijke sponsoren werd het spelen van betaald voetbal veilig gesteld. Ook de supporters van FC Twente lieten hun club niet in de steek. Maar liefst twintigduizend jaarkaarten werden er door de hondstrouwe fans gekocht. Aan trainer Mario Pusic is het de taak om de Tukkers aan het einde van dit seizoen weer terug te laten keren op het hoogste niveau. Of dit via rechtstreekse promotie middels het kampioenschap of de nacompetitie is maakt voor alles en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt niet uit. Met een selectie die onder meer Oussama Assaidi, Tom Boere, Wout Brama, Xandro Schenk en doelman Joël Drommel herbergt, is FC Twente aan de promotiemissie begonnen. Als de huidige nummer acht van de rangschikking start FC Twente aan de krachtmeting met de Dordtse Schapenkoppen. Aan arbiter Gerrets is het de taak de wedstrijd tussen FC Dordrecht en FC Twente vanaf 20.00 uur in goede banen te leiden.

Geef een reactie