Sport

reageer als eerstdo 23 sep 2021

Ervaring keert terug bij Dordrecht Lions

DORDRECHT – Nadat ijshockeyclub Dordrecht Lions onlangs al bekend maakte dat Kevin Riedijk terugkeert, is er een belangrijke contractverlenging voor een drietal spelers.
Het gaat allereerst om de 30-jarige aanvaller Valentijn Scheffe. De snelle, behendige forward kwam terug in het seizoen 2019/2020, na drie jaar in de BeNeleague te hebben gespeeld voor respectievelijk Den Bosch en Zoetermeer.

Scheffe is ook een speler die oorspronkelijk komt uit de Dordtse jeugdopleiding en in het seizoen 2015/2016 zijn debuut maakte in de BeNeleague voor Dordrecht Lions. Afgelopen seizoen werd er maar één competitiewedstrijd gespeeld, maar in zijn eerste jaar na terugkeer tekende Scheffe voor 12 goals en 27 assists in 18 wedstrijden. Een belangrijke speler dus voor het team van coach Marc Visschers. De coach over de verlenging van Scheffe: “Valentijn is een speler die niet alleen belangrijk is op het ijs, daarnaast ook een jongen die inmiddels weet dat hij vertrouwen en wat meer vrijheid van mij krijgt. Hij is competitief ingesteld en je kunt zien dat hij al wat jaartjes in de BeNeLeague heeft gespeeld.”

Erik Brand
Ook de 21-jarige winger Erik Brand heeft getekend bij de club. De nog jonge, maar getalenteerde winger, brengt snelheid in de ploeg en daarnaast een speler met een goed schot en goed overzicht. Afgelopen seizoen speelde Brand al een aantal oefenwedstrijden voor de Lions en coach Visschers kijkt daar tevreden op terug. “We hebben met Erik wederom een speler die de afgelopen twee seizoenen op BeNeLeague-niveau heeft gespeeld en dus deze ervaring meeneemt naar ons team. Ik ken hem persoonlijk goed, omdat hij een aantal jaren trainde bij het RTC. Ik wil hem ook een belangrijke rol gaan geven binnen het team en hij zal zijn leiderschap wat meer moeten gaan tonen, zowel op het ijs als daarbuiten.”

Mitchell Riedijk
Op de verdediging heeft Dordrecht Lions ook een belangrijke steunpilaar vastgelegd. “Deze speler was afgelopen seizoen al een paar keer in het shirt van de Lions te zien, tijdens de voorbereidingsfase op het nieuwe seizoen”, zegt Visschers. “Helaas eindigde het seizoen in mineur door corona. Komend seizoen kunnen we hopelijk vele wedstrijden genieten van niemand minder dan Mitchell Riedijk!” De 31-jarige Riedijk, oudere broer van Kevin, vertrok uit Dordrecht in het seizoen 2014/2015 naar het belofteteam van Tilburg. Speelde daar één seizoen en keerde terug naar Dordrecht om deel te nemen aan het BeNeLeague-avontuur. Helaas voor Riedijk duurde dat slechts ook één seizoen en ging daarna weer terug naar Tilburg. Totdat Zoetermeer Panters de verdediger naar de Lichtstad haalde en Riedijk daar uiteindelijk drie seizoenen verbleef. Nu komend seizoen hoopt de ervaren speler een sportief, mooi seizoen te gaan draaien en laat aan de clubleiding weten dat hij er heel veel zin in heeft.

Nieuwe namen
Coach Marc Visschers over het vastleggen van Mitchell Riedijk: ”We misten achterin ervaring en leiderschap. Met Mitchell halen we dit binnen en kunnen we hem ook gaan inzetten in speciale situaties. Het is een hele rechtvaardige jongen die andere spelers scherp kan zetten en aansturen. Ik heb zelf jarenlang in de Eredivisie en BeNeLeague gecoacht en zie hem als een voorbeeld voor anderen, daarnaast ook kwaliteit op het ijs.” De club hoopt eerdaags nog een mooie naam bekend te maken en daarnaast ook een buitenlandse speler.

Geef een antwoord