DORDRECHT – FC Dordrecht keerde vrijdag van een koude kermis terug uit Almere. Een al snel bereikte 0-2 voorsprong bij Almere City FC werd alsnog teleurstellend uit handen gegeven. Na het laatste fluitsignaal was daar een 3-2 nederlaag. Uithuilen en opnieuw beginnen was derhalve het motto voor de volgelingen van trainer Claudio Braga. (Foto: Michel Sterrenberg)

Vrijdagavond krijgen de Dordtenaren, nu de achttiende positie van de Keuken Kampioen Divisie innemend, kans op revanche. Jong FC Utrecht, de nummer zeven van de competitie, is dan de tegenstander. René Hake is de keuzeheer bij Jong FC Utrecht. De geboren Coevorder was eerder werkzaam bij FC Emmen, FC Twente, PEC Zwolle en SC Cambuur. Oud-Feyenoorder Ruud Heus is één van zijn assistenten in de technische staf. Mitchell van Rooijen is een beloftevolle speler bij de Domstedelijke opponent. De 20-jarige aanvallend ingestelde middenvelder annex rechtsbuiten  doorliep de volledige jeugdopleiding van de FC Utrecht. Ook was hij jeugdinternational bij Oranje onder 18, 19 en 20. Bij zijn club wordt in de toekomst veel van hem verwacht. Middenvelder Tim Brinkman maakte vorig jaar voor het eerst zijn opwachting in een officiële wedstrijd van het eerste elftal van Utrechtenaren. Onder toezicht van de toenmalige hoofdtrainer Dick Advocaat mocht hij invallen tijdens de bekerwedstrijd tegen ASWH. Ook doelman Fabian de Keizer mag zich jeugdinternational noemen. Hij keepte bij Oranje onder 17,18 en 19.

Arbiter Droge zal om vrijdagavond 20.00 uur in het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk fluiten voor de aftrap van de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong FC Utrecht.

 

 

Op de foto: Pedro Marques gaat op de foto met supporters na de winst van FC Dordrecht op NEC.