Sport

reageer als eerstvr 9 feb 2018

FC Dordrecht blijft verbazen, vijfde zege op rij een feit!

DORDRECHT-FC Dordrecht blijft vriend en vijand verbazen. Ook de vijfde wedstrijd in de Jupiler League op rij werd gewonnen. Vrijdagavond was de formatie van trainer Gérard de Nooijer met 3-2 te sterk voor het lager gerangschikte Helmond Sport.
Nadat Jafar Arias eerst nog een uitstekende doelkans wist te missen lukte het Denis Mamuhdov in de 24e minuut wel raak te schieten uit een afgeslagen corner. Pech kende FC Dordrecht nadat Andreais Calcan zijn inzet via binnenkant van de Helmonds paal weer het veld in zag springen. Vervolgens kwam Helmond Sport dicht bij de gelijkmaker, maar de Dordtse doellat voorkwam een tegentreffer. Toch zou FC Dordrecht niet ongeschonden de theepauze halen. Op slag van rust kopte Thomasen raak uit een corner: 1-1
Hoewel de Brabantse gasten sterker aan deel twee begonnen werd FC Dordrecht de scorende ploeg. Antonio Stankov wist Robert Mutzers vrij voor de Helmond keeper zetten. Mutzers faalde niet en werd de maker van de 2-1.
Gesterkt door die tweede treffer drongen de Dordtenaren aan en dit resulteerde in de 3-1 die op naam kwam van Feyenoord huurling Gustavo Hamer. Negen minuten voor tijd lukte het Helmond Sport de aansluitingstreffer te maken. Met zijn tweede goal van de avond bracht Thomassen met de 3-2 de spanning terug in de wedstrijd. Verder kwam Helmond Sport niet meer en zo was de 3-2 van de Krommedijkclub goed voor de vijfde zegepraal op rij. FC Dordrecht steeg naar de 11e positie van de Jupiler League en is tevens kopkloper in de sgtrijd om de derde periodetitel. Volgende week wacht de topper tegen FC Volendam.

Geef een reactie