Sport

reageer als eerstza 8 feb 2020

FC Dordrecht en hoofdtrainer Braga per direct uit elkaar

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft zaterdag, een dag na de 1-2 thuisnederlaag tegen Almere City FC per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Claudio Braga.Braga werd in de winterstop van het vorige seizoen aangesteld als trainer van de Krommedijkformatie. Met de Schapenkoppen sloot hij dat seizoen af op de zeventiende plaats van het algemeen klassement.
Op de website van de Dordtse Keuken Kampioen Divisieclub zegt technisch manager Harry van den Ham het volgende:
.“Claudio heeft keihard gewerkt en alles gegeven om tot resultaten te komen. We hebben zelf ook ingezien dat de selectie waar we het seizoen mee begonnen zijn, niet aan onze verwachtingen voldeed, maar met de vijf versterkingen van afgelopen maand dachten we toch het tij te kunnen doen keren. Ondanks de puntjes die we sindsdien bij elkaar hebben gesprokkeld, bood het spel ons inziens toch te weinig perspectief om de gewenste ommekeer te mogen verwachten. Op zo’n moment moet je als club een keuze maken, en dat blijft altijd een vervelende”, aldus technisch manager Harry van den Ham.
Ook voor algemeen directeur Hans de Zeeuw was het een zware beslissing: “Het ligt zeker niet aan Claudio alleen dat de resultaten niet zijn waar we allemaal op hopen, we zijn daar als club zelf ook verantwoordelijk voor. Maar we moeten wel verder. Dit seizoen is nog lang en willen daar zeker nog iets van maken. We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat niets doen en op deze manier verder gaan dat waarschijnlijk niet zou gaan brengen.”
Technisch manager van den Ham zal de trainingen van FC Dordrecht voor zijn rekening nemen.

Geef een reactie