Sport

reageer als eerstdo 17 okt 2019

FC Dordrecht focust zich op komst Helmond Sport

DORDRECHT – Met een bittere nasmaak verliet FC Dordrecht zondagmiddag het Rotterdamse Kralingen na de alsnog met 3-2 verloren Rijnmondderby bij Excelsior. Een goed spelende en scorende Krommedijkformatie zag in de tweede helft de voor rust veroverde  0-1 voorsprong via Achahbar door de nodige slordigheden in rook opgaan. Het effectievere Excelsior sloeg drie keer doeltreffend toe. Het doelpunt van Quincy Hogersteger in de slotminuut deed niet meer terzake. (Archieffoto: Michel Sterrenberg)

Toch moet het imponerende spel getoond in de eerste doorgang in Rotterdam voor de ploeg van trainer Claudio Braga een teken zijn dat goed voetbal wel degelijk binnen de mogelijkheden ligt. Nu nog de slordigheden eruit zien te werken en dan moet het succes daar zijn. Met het thuisduel van deze vrijdag tegen Helmond Sport gaan de gemotiveerde Krommedijkers op zoek naar de overwinning. De Dordtse hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie treft in de Brabantse opponent de nummer vijftien van de rangschikking. Het onderlinge verschil tussen beide formaties is slechts drie punten.

Voormalig SVV/Dordrecht 90-speler Wil Boessen is de keuzeheer bij de Brabanders en hij kan Jeff Stans, Guus Joppen en Dean Koolhof tot zijn steunpilaren rekenen. In Robert Mutzers heeft Helmond Sport een voormalig drager van het FC Dordrecht-shirt in de gelederen. Doelman Stijn van Gassel, onlangs nog gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd, maakt geen verkeerde indruk onder de Helmondse doellat.

Bij FC Dordrecht bevinden Daniel Breedijk en Andries Noppert zich voorlopig nog in de ziekenboeg en zit Pedro Marques een schorsing van één duel uit. Dit trio ontbreekt in ieder op het wedstrijdformulier.

De KNVB heeft Jannick van der Laan aangemeld als de arbiter voor het duel in het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk tussen FC Dordrecht en Helmond Sport. De aftrap is om 20.00 uur.

 

 

Geef een reactie