DORDRECHT-Het is FC Dordrecht opnieuw niet gelukt een voorsprong in een uitduel vast te houden. Na zondagmiddag in de Rijnmondderny tergen Excelsior met 0-1 aan de leiding de theepauzes in te gaan, sloegen de Rotterdammers na rust alsnog toe: 3-2.
FC Dordrecht met Norwich City huurling Savvas Mourgos in de nasis zag Anass Achahbar rond het halve uur spelen de bal langs Excelsior doelman Damen binnen tikken en liet de Kralingse opponent verbluft achter.
In de tweede helft stond er echter een sterker Excelsior op de kunstgrasmat en al na driehonderd tellen werkte Rai Vloet de bal hard achter FC Dordrecht doelman Stoskovic en liet zo de Kralingense aanhang juichen om de 1-1. Nauwelijks waren de vreugdekreten gestild of de Dordtse defensie schutterde en mocht Meijer uithalen voor de 2-1.
Deze pijnlijke tegentreffer kwam hard aan bij de Krommedijkploeg en zo raakte de formatie van trainer Braga het overzicht kwijt. Excelsior rook bloed en met zijn tweede goal van de middag kopte Rai Vloet snoeihard de derde treffer achter de geslagen Stoskovic.
Ondanks de achterstand van twee doelpunten verzuimde FC Dordrecht de handdoek in de ring te werpen en zette toch de jacht in op een aansluitingstreffer. Zestig tikkenn voor het eindsignaal kwam toch het tweede Dordtse doelpunt middels Quincy Hoogesteger. Helaas was de overblijvende speeltijd te weinig om er een remise uit te slepen. Zo stonden de Dordtenaren toch weer met lege handen op vreemde bodem waar een overwinning wel leek te gloren.
Komende vrijdag speelt de Dordtse hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie het thuisduel met Helmond Sport.