Sport

reageer als eerstvr 10 jan 2020

FC Dordrecht hervat competitie met gelijkspel tegen Excelsior

DORDRECHT-FC Dordrecht is deel twee van de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een gelijkspel. Vrijdagavond zagen de Dordtenaren aan de eigen Krommedijk de Rijnmondderby tegen Excelsior zonder winnaars eindigen in 1-1.
Al vroeg in de wedstrijd kreeg de Dordtse gastheer een dot van een doelkans. Echter het lukte Jari Schuurman niet de Rotterdamse sluitpost Alessondro Damen het nakijken te geven. Ook Execelsioo kreeg kansen maar de nieuw Dordtse doelman Mike Havekotte was een sta in de weg,
Toch zouden de Dordtenaren niet ongeschonden de theepauze ingaan. Kort voor rust slaagde Joel Swarts er in de gasten uit Kralingen naar de 0-1 te schieten.
Tien minuten na het begin van het tweede bedrijf mocht FC Dordrecht juichen. Renny Smith reageerde attent op een inzet van ploeggenoot Wehrmann die op de op de paal belandde. Smith haalde doeltreffend uit met de 1-1.
Vervolgens hielp Oude Havekottte een scoringskas namens Excelsior omzeep, en slaagde Jordy Wehrmann er namens FC Dordrecht niet in om de bal twee keer in de Rotterdamse touwen te jassen. Zo eindigde deze Rijnmondderby onbeslist in 1-1. FC Dordrecht blijft de hekkensluiter van de eerste divisie en weet in Jong Ajax de volgende tegenstander.

Geef een antwoord