DORDRECHT-FC Dordrecht heeft de eerste overwinning in de Keuken Kampioen Divisie op zak. Vrijdagavond was de Dordtse hekkensluiter aan de Krommedijk met 2-0 te sterk voor het Nijmegene NEC.
Aan het einde van een gelijk opgaand eerste bedrijf hielp NEC de Krommedijkploeg in het zadel. Een vrije trap van Anas Achahbar werd door Nijmegenaar Tom van der Looi in eigen doel gekopt en schonk FC Dordrecht eenvoudig een 1-0 voorsprong.
Na de kantwisseling voelden de Dordtenaren dat er meer te halen viel en zette de Gelderse opponent onder druk met kansen voor onder meer Schuurmn en Marques.NEC wilde echter niet wijken en zocht eveneens de aanval. Echter de bij FC Dordrecht onder de lat debuterende keeper Andries Noppert voorkwam met enkele goede reddingen erger.
Toch zou de Dordtse thuisploeg de volle winst boeken want twee minuten voor tijd trapte Dwayne Green de bal uit een vrije trap achter de Nijmegense sluitpost Branderhorst en was de 2-0 zege een feit.
Op de zevende speelronde was daar dan eindelijk de zo fel begeerde eerste zegepraal van het seizoen voor de mannen van trainer Claudio Braga. De winst betekende eveneens een sprong van de laatste naar de vijftiende positie in het algemeen klassement van de eerste divisie.