Sport

reageer als eerstvr 19 apr 2019

FC Dordrecht laat weer zege lopen in extra tijd

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft opnieuw in blessuretijd een voorsprong weggegeven. Vrijdagavond zagen de Dordtenaren hun bijna 3-4 zege op bezoek bij RKC Waalwijk alsnog veranderd worden in een 4-4 puntendeling.
De Krommedijkploeg kende in het Brabantse land de nodige doelkansen via ondermeer Zamouri en Schuurman, maar rondde niet doeltreffend af. Tien minuten voor rust was het wel raak en doorbrak Crysencio Summerville de ban met de 0-1.
Het antwoord van thuisclub RKC volgde een minuut of tien in het tweede bedrijf.Mario Bilate tikte een voorzet van rechts binnen: 1-1.Kort na de gelijkmaker was het weer feest voor de Brabanders en zette Stijn Spiering de 2-1 in de boeken. Vervolgens was het de beurt aan FC Dordrecht en gaf Joel Zwarts na een goede voorzet van Jeremy het laatste zetje voor de 2-2.Vier minuten later waren daar wederom de gelukwensen voor Joel Zwarts en bracht hij de Schapenkopen met 2-3 aan de leiding. Nadat Jeremy Cijntje zijn handtekening onder de 2-4 had gekrabbeld leek niets er op dat FC Dordrecht de zege zou laten glippen. RKC gaf zich echter niet zomaar op en een puntertje van Maatsen bracht de spanning met de 3-4 terug.
In de resterende tijd was het alle hens aan dek bij FC Dordrecht want de Brabantse opponent rook bloed.Toch zou het misgaan met de voorsprong en het was invaller Bergkamp die in de extra tijd de man met de gifbeker was en de 4-4 eindstand kon bepalen. Zo ging in Waalwijk opnieuw een zeker lijkende winst in rook op en moest de brigade van trainer Claudio Braga genoegen nemen met slechts een punt. FC Dordrecht, nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie ontvangt maandag Tweede Paasdag Almere City FC aan de Krommedijk.

Geef een reactie