DORDRECHT – Na twee duels in successie op vreemde bodem staat FC Dordrecht aan de vooravond van twee thuisontmoetingen op rij. De eerste confrontatie aan de Krommedijk is komende vrijdagavond tegen Telstar. Een week later gevolgd door de komst naar de Merwestad van eredivisie-degradant FC Twente. Na drie speelronden staat FC Dordrecht op de achttiende positie van de Keuken Kampioen Divisie met één punt.

Hoewel de Schapenkoppen in de voorbije wedstrijden vele goede scoringskansen kregen, faalde de formatie van trainer Gérard de Nooijer in de afronding en bleven Dordtse treffers uit. Daarmee heeft de Krommedijk-formatie zichzelf tekort gedaan en een hogere stand op de ranglijst aan zich voorbij zien gaan. Tegen Telstar moet de ommekeer maar komen en moeten de drie punten in Dordrecht blijven.

Beste coach
Tegenstander Telstar komt als veertiende gerangschikt met drie punten richting de Merwestad. De Noord-Hollanders behaalden één zegepraal en stonden twee duels met lege handen. Telstar, ook bekend staand onder de naam De Witte Leeuwen, heeft Mike Snoei als keuzeheer. Als speler debuteerde Snoei als 19-jarige in het eerste elftal van Feyenoord, maar hij brak niet door in De Kuip. Hij vervolgde hierop zijn profloopbaan bij Excelsior en Sparta. Na zijn actieve spelersloopbaan bleef Snoei actief in het betaalde voetbal als jeugd-, assistent- en hoofdtrainer bij diverse verenigingen. Snoei werd wegens zijn uitstekende resultaten met Telstar uitgeroepen tot de beste coach van het eerste divisieseizoen 2017/2018. In de selectie van de opponent uit Velsen Zuid kunnen Anthony Correia, Rodaney Lopes Cabral, Elso Brito en Darren Rosheuvel tot de bekendste spelers worden gerekend.
Scheidsrechter Bijl fluit vrijdagavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion om 20.00 uur voor de aftrap van de strijd tussen FC Dordrecht en Telstar.