DORDRECHT – Het is voor FC Dordrecht niet de competitiestart geworden waarop men aan de Krommedijk heeft gedacht. Na twee gespeelde duels zonder punten is de ploeg van trainer Claudio Braga de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Joop Zoetemelk zou gezegd hebben “De tour is nog lang en Parijs is nog ver”, dus er is nog niets aan de hand. Geen man over boord derhalve. (Foto: Michel Sterrenberg)

Komende vrijdag staat voor FC Dordrecht het thuistreffen met Jong Ajax op de menukaart. De tegenstander uit Mokum reist als twaalfde genoteerd op de ranglijst af naar de Dordtse Tempel Der Beschaving. De Amsterdamse talentenploeg kent in Mitchell van der Gaag zijn keuzeheer, terwijl oud-international Winston Bogarde de functie van assistent-trainer bekleedt. Danilo Pereira, Victor Jensen, Lassina Traore en Ryan Gravenberg zijn de blikvangers binnen de selectie.

Bij gastheer FC Dordrecht legde technisch manager Peter Drijver eerder deze week onverwacht zijn functie neer. Algemeen directeur Hans de Zeeuw neemt voorlopig de taken van Drijver over.

Van het spelersfront was daar het aantrekken van Jordy Wehrmann. De 20-jarige spelbepalende middenvelder wordt gehuurd van Feyenoord. Wehrmann, geboren en getogen in Den Haag, tekende in Dordrecht om in zijn ontwikkeling meer speelminuten te maken onder hoge weerstand. De momenteel clubloze oud-Feyenoorder Anass Achabar houdt bij de Schapenkoppen zijn conditie op peil, maar hoopt stilletjes toch een verbintenis af te kunnen dwingen.

De wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong Ajax staat vrijdagavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk onder leiding van arbiter Bax. De aftrap is om 20.00 uur