Sport

reageer als eerstwo 13 nov 2019

FC Dordrecht ontvangt Roda JC

DORDRECHT – Het zijn moeilijke tijden voor iedereen die FC Dordrecht goed gezind is. De manschappen van trainer Claudio Braga blijven ondanks alle goede bedoelingen de rode lantaarndrager van de Keuken Kampioen Divisie.

Komende vrijdag is een nieuwe speelronde in eigen huis en derhalve een nieuwe kans op een zo begeerde overwinning. Dan zal Roda JC verslagen moeten worden. De Limburgse tegenstander maakt tot nu toe ook een niet al te fijn seizoen door. De Kerkradense formatie staat dertiende genoteerd in de algemene rangschikking. Eigenlijk een onwaardige positie van een club waar ooit helden als Pierre Vermeulen, Dick Nanninga, Leo Ehlen, Géne Hanssen en Hens Fischer het Limburgse thuispubliek op de banken wisten te krijgen. Ook de huidige trainer van Feyenoord Dick Advocaat speelde nog voor deze fameuze Limburgse club.
Het Roda JC anno 2019 staat onder leiding van Jean Paul de Jong die we vooral kennen als voormalige speler van FC Utrecht. De Belg Tom Muyters is de man onder de doellat bij de Limburgse opponent. Middenvelder Roland Alberg speelde eerder voor onder meer ADO Den Haag en Excelsior. Met zeven treffers achter zijn naam is Ike Ugbo de topschutter bij de ploeg die het Parkstad Limburg Stadion als thuisbasis kent.
Bij FC Dordrecht is Manchester City huurling Mo Aminu met stille trom vertrokken. De verwachtingen die FC Dordrecht en het Ghanese talent hadden bleken niet reëel te zijn. Voor beide partijen was het daarom beter om de huurovereenkomst te beëindigen.
In het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk staat het duel tussen FC Dordrecht en Roda JC vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van arbiter Alex Bos.

Geef een reactie