Sport

reageer als eerstzo 13 mei 2018

FC Dordrecht met opgeheven hoofd uit de play-offs

DORDRECHT-Het is FC Dordrecht niet gelukt de finale van de play-offs te bereiken. In een enerverend en zenuwslopend duel in het volgepakte Kasteel in Rotterdam eindigde het duel zondagmiddag onbeslist in 2-2. Door de 1-2 winst van Sparta in de eerste wedstrijd gaan de Rotterdammers door naar de finale.
FC Dordrecht had een droomstart want binnen een half uur kenden de Schapenkoppen een 0-2 voorsprong. Denis Mahmudov zag zijn inzet via een Rotterdams been in de touwen eindigen en Jeremy Cijntje rondde een foutenfestival in de Sparta defensie doeltreffend af.
Na rust bracht Duarte weer wat hoop bij de lamgeslagen Spartanen waar trainer Dick Advocaat als een dood vogeltje de wedstrijd volgde en tekende voor de aansluitingstreffer. Vervolgens ontspon zich een wedstrijd waarin beide teams vochten voor een treffer.Dertien minuten voor tijd viel de wedstrijd de goede kant op voor Sparta en was het Robert Muhren die de 2-2 gelijkmaker scoorde. Voor Sparta betekende deze treffer dat de finale van de nacompetitie gloorde.
FC Dordrecht probeerde in de resterende tijd met man en macht en een tomeloze inzet de schade ongedaan te maken.De Rotterdamse defensie werd onder vuur genomen maar helaas werd FC Dordrecht niet beloond.Bovendien moest aanvoerder Gustavo Hamer nog geblesseerd uitvallen.De 2-2 eindstand was het einde voor de Dordtenaren in de play-offs. Een play-offs die wel met opgeheven hoofd werd verlaten. Sparta en FC Emmen gaan nu in de finale uitmaken welke club komend seizoen in de eredivisie mag acteren.

Geef een reactie