Sport

reageer als eerstvr 5 okt 2018

FC Dordrecht pakt eerste zege van het seizoen

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op de achtste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie werd vrijdagavond aan de Krommedeijk het hooggeplaatste Sportclub Cambuur met 3-1 verslagen. Met zijn twee treffers drukte de uistekend spelende Savvas Mourgos zijn stempel op de wedstrijd.
Rond het halve uur spelen zorgde Maarten Peijnenburg namens de Dordtenaren voor de openingstreffer.Jerremy Cijntje had vervolgens de kans de stand te verdubbelen echter faalde het talent in de afronding.
Kort na de kwam de opponent uit Friesland terug in de wedstrijd en mocht Tyrone Conraad de 1-1 op het scorebord zetten. FC Dordrecht was niet onder de indruk van de tegentreffer en zocht direct de tegenaanval op en creëerde kansen.Uit één van die mogelijkheden werd Savvas Mourgos onderuiut gehald en ging de bal op de elfmeterstip. Mourgos persoonlijk nam de penalty en vuurde raak: 2-1.Vlak voor het scheiden van de markt was het opnieuw Savvas Mougos die zijn medespelers en de supporters met een prachtig actie trakteerde op de allesbeslissende 3-1. Hier mee was de eerste zegepraal van het seizoen een feit voor FC Dordrecht en was de hatelijke nul uitgewist.Ondanks de winst blijft de Krommedijkploeg de hekkensluiter van de competitie.

Geef een reactie