Sport

reageer als eerstvr 18 jan 2019

FC Dordrecht slaat in slotfase toe

DOIRDRECHT-FC Dordrecht heeft de eerste zege van 2019 op zak. Vrijdagavond werd het uitduel bij Jong AZ met 0-1 winnend afgesloten. Renny Smith was met zijn treffer de Man of the Match.
Bij FC Dordrecht kreeg Bryan Janssen onder de lat weer de voorkeur van trainer Claudio Braga na de mislukte wissel voorbije zondag tegen FC Den Bosch waar Petar Stoskovich zes keer moest vissen.Nieuwkomer en huurling Bo Breukers startte in het basiselftal.
De Krommedijkploeg kreeg in de eerste helft enkele prima kansen. Helaas kenden Zamouri, Smith, Schalekamp en Timmermans weinig geluk in de afronding en bleef de tussenstand tot aan de theepauze 0-0.
Na de kantwisseling ging FC Dordrecht door met het de Jong AZ defensie moeilijk maken en kon een Dordtse treffer niet uitblijven. Tien minuten voor tijd was het dan eindelijk raak voor de Dordtenaren en mocht Renny Smith de 0-1 in de touwen koppen. Met alle hens aan het Dordtse dek slaagde FC Dordrecht de 0-1 voorsprong te behouden tot het laatste fluitsignaal van arbiter Nachtegaal. Zo boekte FC Dordrecht, waar Marko Maletic na lang blessureleed inviel een overwinning, pakte drie punten en gaf de rode lantaarn van de Keuken Kampioen Divisie over aan Jong AZ. Volgende week ontvangt FC Dordrecht, nu als achttiende gerangschikt aan de eigen Krommedijk Jong PSV.

Geef een reactie