DORDRECHT – Met de thuisontmoeting tegen Jong FC Utrecht zet FC Dordrecht komende vrijdag een streep onder het Keuken Kampioen Divisieseizoen 2018/2019. Voor zowel de Dordtse thuisclub als de gasten uit de Domstad staat er niet anders dan de spreekwoordelijke eer op het spel. FC Dordrecht is al wekenlang de nummer zeventien van het klassement, terwijl Jong FC Utrecht de hekkensluiter is. (Foto: Michel Sterrenberg)

Robin Pronk, zoon van voormalig Ajax-speler Ton Pronk, is de hoofdtrainer van Jong FC Utrecht. In Nick Venema heeft de Utrechtse tegenstander een groot talent in huis en met zestien treffers achter zijn naam is hij tevens de clubtopscorer. Daarnaast heeft de twintigjarige aanvaller al de nodige opwachtingen in het eerste elftal van FC Utrecht gehad. Een ander talent, Mitchell van Rooijen, maakte voorbije vrijdag in de wedstrijd tegen Helmond Sport furore door op ongelofelijke wijze a la Zlatan Ibrahimovic de bal met de hak van zijn schoen in de kruising van het vijandelijke doel te krijgen.

Afscheid

Bij FC Dordrecht zullen in ieder geval doelman Bryan Janssen, Antonio Stankov (foto) en de Feyenoord-huurlingen Crysencio Summerville en Joel Zwarts hun laatste wedstrijd in Dordtse dienst spelen. Twijfelachtig op dit monument is of Daniel Breedijk, Maarten Peijenburg en Jeremy Cijntje komend seizoen ook nog aan de Krommedijk te bewonderen zullen zijn. De KNVB heeft Jannick van der Laan als arbiter aangesteld voor de laatste thuis- en tevens competitiewedstrijd van FC Dordrecht. De aftrap is vrijdagavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion om 20.00 uur.