Sport

reageer als eerstdi 1 mei 2018

FC Dordrecht start play- offs met ruime thuisnederlaag

DORDRECHT-FC Dordrecht is de eerste ronde van de play-offs gestart met een forse nederlaag. Aan de Krommedijk was Cambuur Leeuwarden dinsdagavond met 1-4 te sterk.
De Dordtenaren kregen in de openingsfase van deel enkele goede doelkansen echter werd er niet doeltreffend afgerond doorn de groen witte brigade.Cambuur antwoordde effectief middels Daniel Crowley die als een mes door de Dordtse defensie sneed en de 0-1 scoorde.
In de tweede helft kwamen de manschappen van trainer Gérard de Nooijer als een tornado uit de startblokken maar kreeg direct en domper te verwerken nadat Justin Mathieu de Friezen met de 0-2 in het zadel hielp. De Krommedijkploeg weigerde de handdoek reeds in de ring te gooien en streed voor de aansluitingstreffer. Die kwam er vervolgens via Julius Bliek.Hoezeer FC Dordrecht ook bleef strijden gescoord werd er niet uit de geboden kansen. Cambuur Leeuwarden maakte hier dankbaar gebruik van en met twee doelpunten besliste Martijn Bartho met de 1-4 de wedstrijd.
Komende zaterdag staat in Friesland de tweede wedstrijd tussen beide clubs op de rol. Wil FC Dordrecht een kans maken om alsnog door te dringen naar de volgende ronde van de nacompetitie dan volstaat slechts een ware Houdini act.

Geef een reactie