Sport

reageer als eerstvr 2 mrt 2018

FC Dordrecht verliest dure punten na nederlaag

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft dure punten gemorst in de strijd om de derde periodetitel. Aan de eigen Krommedijk verloren de Schapenkoppen die al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong kwamen vrijdagavond alsnog met 2-3.
Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Dordtse formatie want drie minuten na de aftrap kopte Daniel Breedijk uit een corner de bal via een Telstar verdediger in de Noord-Hollandse touwen. Helaas verzuimde FC Dordrecht voor de tweede keer toe te slaan na kansen voor Stankov en Mahmudov. Hiervan wist Telstar te profiteren en was het topschutter Novakovich die ook uit een corner wist raak te koppen: 1-1.
Na rust kwam Telstar, de nummer vijf van het klassement sterk uit de kleedkamer voor deel twee en nam na doeltreffend afronden van opnieuw Novakovich een 1-2 voorsprong. FC Dordrecht , beseffend dat puntverlies averij zou betekenen voor de periodetitel vocht verbeten terug maar werd niet beloond. Sterker nog, Telstar zou opnieuw toeslaan. Nu was het twintig minuten voor tijd Hamdaoui die solerend door de Dordtse verdediging mocht uithalen voor de 1-3.
Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van arbiter Martens bracht Robert Mutzers namens FC Dordrecht de spanning nog terug tot 2-3,maar hierbij bleef het wat betreft de Dordtse doelpunten. Zo was de 2-3 zege Telstar en gingen dure punten verloren in de hoop op het binnenhalen van de derde periode.
Na zevenentwintig gespeelde duels in de Jupiler league vinden we FC Dordrecht terug op de tiende positie. In de derde periode komt koploper FC Emmen maandag pas in actie.

Geef een reactie