Sport

reageer als eerstma 1 apr 2019

FC Dordrecht verslaat Volendam in knotsgekke slotfase

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft de eerste winst in de vierde periode op zak. Maandagavond werd in en tegen Volendam na een knotsgekke eindfase een 3-4 uitoverwinning behaald.
Drie minuten was het duel in het Palingdorp onderweg of het was Oussama Zamouri die die Schapenkoppen met de openingstreffer van de avond op een 0-1 voorsprong bracht. Slechts een goede tien minuten kon FC Dordrecht stand houden waarna Jan Vlak de Volendammers op gelijke hoogte zette. Vervolgens kregen beide teams wat goede kansen maar treffers leverden die niet op. Vlak voor rust kreeg FC Dordrecht wel de uitgelezen mogelijkheid op de 1-2. Die tweede treffer kwam vanaf de penaltystip en het was Daniel Breedijk die raak vuurde vanaf elf meter.
Ook nu konden de Dordtenaren niet lang genieten van de voorspong want het tweede bedrijd was nauwelijks onderweg of Van der Moot was de man in het Volenmdamshirt die zorgde voor de gelijkmakende 2-2. FC Dordrecht liet zich door de tegentreffer niet van de wijs brengen en zocht opnieuw de aanval. Zo zag Zamouri zijn schotpoging eindigen op de paal en werd een inzet van Schuurman gestopt door de Volendamse sluitpost. De Dordtse strijd leek in het Kras Stadion toch toch beloond te gaan worden nadat Summervile de 2-3 in de Noord Hiollandse touwen drukte. Maar ook deze keer was het plezier voor korte duur. Vier minuten later zette Peters de 3-3 gelijkmaker op het scorebord.
Zoals zovaak zat het venijn in de staart. In blessuretijd lukte het FC Dordrecht om definitief toe te slaan. Joel Zwarts kreeg met de beslissende 3-4 de eeuwige roem.Deze tik kwam Volendam niet meer te boven en boekte FC Dordrecht een dik verdiende overwinning.
Ook na vanvond blijven de Dordtenaren op de zeventiende plaats van de Keuken Kampioen Divisie staan. Komende vrijdag gaat de Krommedijkploeg op bezoek bij koploper FC Twente.

Geef een reactie