DORDRECHT – In de derde wedstrijd binnen zeven dagen neemt FC Dordrecht het vrijdagavond op tegen Jong PSV. Aan de laatste twee duels hielden de Dordtenaren slechts één puntje over. Zo werd tegen Fortuna Sittard een 2-0 voorsprong uit handen gegeven en moest de equipe van trainer Gerard de Nooijer aan het einde van de rit genoegen nemen met een 2-2 remise. In Breda werd vervolgens met 1-0 verloren van NAC.

In de stand op de ranglijst van de Jupiler League blijft FC Dordrecht de nummer negentien, echter de voorsprong op rode lantaarndrager Achilles’29 is nog maar negen punten. De hekkensluiter uit Groesbeek haalde vier punten uit de laatste twee wedstrijden.
In Jong PSV treffen de Schapenkoppen de nummer zes van het klassement. Het beloftenteam van de club uit de Lichtstad staat onder leiding van Pascal Jansen. Blikvangers bij de Eindhovenaren zijn de IJslander Albert Gudmunsson en de Jupiler League revelatie van het voorbije seizoen Pablo Rosario. De mogelijkheid bestaat dat Jong PSV nog spelers uit de hoofdmacht mee brengt naar de Merwestad.
FC Dordrecht zal tegen Jong PSV aantreden zonder de nog geschorste Michael Chacon. Daarentegen zal Luvienno Statia zeker te bewonderen zijn. De 19-jarige linksback tekende een verbintenis met de Krommedijkclub voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. Eerder legde de international van Curaçao een aanbod van de Dordtse Jupiler Leagueclub naast zich neer en werd vervolgens teruggezet naar het tweede elftal. Statia kwam op 12-jarige leeftijd naar FC Dordrecht waar hij de jeugdopleiding doorliep. In het duel met NAC Breda stond Statia reeds in de basisopstelling.
Het duel tussen FC Dordrecht en Jong PSV staat onder leiding van scheidsrechter van Herk die om 20.00 uur in het Riwal Hoogwerkers Stadion zal fluiten voor de aftrap.